Filatelističko društvo ZABOKY - Zabok

 

2. HRAŠĆINSKI ASTRO

Objavljeno: 19.05.2018

  • 2. HRAŠĆINSKI ASTRO
  • 2. HRAŠĆINSKI ASTRO

Naziv izdanja: 2. HRAŠĆINSKI ASTRO

Datum izdanja: 18.05.2018.

Kataloški broj: FD Zaboky 135.

Autor razglednice: Lucija Kranjec;

Autor žiga: Ivan Drašković.

Naklada: 50 komada

 

Više o izdanju

Na prvi dan manifestacije "2. HRAŠĆINSKI ASTRO", u radnom vremenu Poštanskog ureda Hrašćina Trgovišće, Klub ljubitelja zavičajne baštine Hrašćina u suradnji s Filatelističkim društvom Zaboky iz Zaboka organizirao je upotrebu prigodnog poštanskog žiga »2. HRAŠĆINSKI ASTRO 18.-20.5.2018.« te je upriličena promocija prigodne razglednice u izdanju Klub ljubitelja zavičajne baštine Hrašćina sa slikom pada hrašćinskog meteorita u čiji se spomen održava "Hrašćinski astro".

Prigodne razglednice ispisivane su na hrvatskom, njemačkom i esperanto jeziku riječima djelomično preuzetim sa suvenira hrašćinskog meteorita iz Naturhistorisches Museum Wien: Zaboravite znanstvenu fantastiku! Imamo pravi izvanzemaljski. Pao je kod nas...

Autorica slike je Lucija Kranjec, a uradak je nagrađen na prošlogodišnjem "Hrašćinskom kraljušu", likovnom natječaju DND Hrašćina. U pisanju razglednica uz članove Klub ljubitelja zavičajne baštine Hrašćina sudjelovali su i učenice i učenici PŠ Hrašćina. Toga dana poslano je stotinjak razglednica.

   

Dizajn i programsko rješenje: ČuBraD