Filatelističko društvo ZABOKY - Zabok

 

Dopisnica Hrvatske pošte - Hrvatski Rotary Districkt

Objavljeno: 17.05.2021, autor Ivan

Dopisnica Hrvatske pošte - Hrvatski Rotary Districkt

Hrvatska pošta d.d. pustila je 17.05.2021. godine u opticaj dopisnicu:

  • DOP-120-2021 „10 GODINA HRVATSKOG ROTARY DISTRIKTA“ - autora Saša Prizmić, dizajner iz Zagreba

Naklada dopisnice je 5.000 primjeraka, a tiskana je u tiskari AKD d.o.o. u Zagrebu na recikliranom 190 gramskom papiru

Rotary District 1913 je dobrovoljna, samostalna i neprofitna udruga Rotary klubova na području Republike Hrvatske, koji su ujedno članovi Rotary Internationala.

Prvi klub osnovan u Hrvatskoj je Rotary klub Zagreb koji je 23. listopada 1990. uključen u svjetsku Rotary zajednicu. Od tada do danas osnovano je 55 klubova širom Hrvatske i okuplja 1426 rotarijanki i rotarijanaca.

Nakon više od 20 godina uspješnog djelovanja naših klubova u okviru regionalnog Distrikta 1910, odlukom Rotary Internationala formiran je samostalni Distrikt 1913 koji podupire rad i razvoj klubova na području Hrvatske, prateći potrebe lokalnih zajednica, a u skladu s Rotary načelima i zakonskim regulativama.

Povelju Distrikta 1913 osobno je uručio predsjednik Rotary Internationala Ray Klinginsmith prvom guverneru Distrikta 1913 dr. Ivi Husiću na svečanosti koja se održala u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, 18. lipnja 2011.

Do sada su hrvatski Rotary klubovi ostvarili mnoge projekte i programe te tako pomagali stanovnicima Hrvatske, većinom iz vlastitih izvora ali i međunarodnom suradnjom drugih Rotary klubova koji se rado odazivaju i materijalnim i osobnim sudjelovanjem.

Osnivanjem Distrikta 1913 hrvatski rotarijanci prihvatili su odgovornost i izazove ove velike i ugledne svjetske organizacije u samostalnom iniciranju i pomaganju po principima pravednog služenja zajednici.

Osnovni podaci:

 

Dizajn i programsko rješenje: ČuBraD